Слідкуйте за оновленнями
ЯК ДІСТАТИСЯ Замовити запрошення English

Новини

ЄС профінансував навчання для українських аудиторів харчових підприємств

«Усі аудити проходили на підприємствах харчової галузі з різною спеціалізацією: від агропродовольчого ринку в Полтаві та молокопереробного підприємства на Львівщині до пивоварного заводу в Запоріжжі. Спеціалісти Держпродспоживслужби отримали можливість вивчити та закріпити на практиці як правильно проводити аудити системи НАССР. Проводили навчання експерти з великим досвідом здійснення таких аудитів. Певний досвід отримали й оператори ринку, і ми дуже вдячні їм, що такі навчання стали можливими», ‒ розповідає Керівник Проекту ЄС Тоні Віл.

Нове харчове законодавство України, яке гармонізоване із законодавством Європейського Союзу, ставить нові вимоги перед операторами ринку та перед органом, який їх контролює, – Держпродспоживслужбою. Одна з таких вимог – впровадження всіма операторами ринку харчових продуктів на своїх потужностях (окрім первинного виробництва) процедур, що основані на принципах системи НАССР. Чи ефективно та правильно вони їх впровадили – перевірятимуть аудитори Держпродспоживслужби. Впровадження процедур на основі принципів системи НАССР є однією із складових нової системи контролю безпечності харчових продуктів, яка сьогодні розбудовується в Україні за європейським принципом «від лану – до столу».

Повідомляє сайт Всеукраїнського ділового журналу «Аграрний тиждень. Україна» - https://a7d.com.ua

19.06.2019