Слідкуйте за оновленнями
ЯК ДІСТАТИСЯ Замовити запрошення English

Новини

Переробка рибного філе у 2019 році збільшилась на 49%

За підсумками січня-травня 2019 року в Україні було вироблено 517 тонн філе рибного в`яленого, солоного чи у розсолі (крім копченого). Це майже у півтора рази більше (на 49 %), ніж за аналогічний період минулого року.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
– оселедці солоні – 1 472 тонни (+1 % до січня-травня 2018 року);
– лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб`ячих голів, хвостів та черевець) – 212 тонн (+7,6 %);
– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 161 тонна (+11,6 %);
– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 6 466 тонн (+29,9%).

Крім того, протягом п’яти місяців 2019 року в Україні було вироблено:
– м`ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш; крім філе), заморожене – 51 тонна;
– риба сушена і в`ялена – 1 486 тонн;
– риба солона (крім оселедців) – 681 тонна;
– риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також, крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 1 662 тонни;
– продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 5 529 тонн;
– готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 920 тонн;
– ікра інших риб – 1 144 тонни.

Повідомляє сайт Державного агентства рибного господарства України - http://darg.gov.ua

18.07.2019