17 - 19 березня 2020
ЯК ДІСТАТИСЯ Замовити запрошення English

Новини

Завдяки роботі Проекту ЄС із вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів розроблено понад 100 законодавчих актів

Відбулася підсумкова конференція Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Проект, бюджет якого становив понад 6 млн. євро, впроваджувався з березня 2014 р. по вересень 2019 р. і офіційно завершив свою роботу.

У зв`язку з цим сьогодні відбулося 12-те засідання Наглядової ради Проекту ЄС, під час якої було схвалено підсумковий звіт про впровадження Проекту. Також підсумкам роботи була присвячена Конференція Проекту, у роботі якої взяли участь керівник сектору «Сільське господарство, безпечність харчових продуктів та земельна реформа» Представництва ЄС в Україні Бен Хелл, керівник Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Тоні Віл, експерти Проекту, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та спеціалісти Служби, представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров`я, Державної фіскальної служби, бізнес-спільноти, ЗМІ.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа подякував Проекту за роботу та досягнуті результати: «З початку діяльності Проекту фахівці Держпродспоживслужби та експерти Проекту провели колосальну роботу. Наші інспектори пройшли цілий ряд навчань, семінарів, конференцій з питань харчового законодавства як на центральному рівні, так і в регіонах, ми запровадили систему дистанційного навчання. Крім того, завдяки Проекту Держпродспоживслужба серйозно покращила своє програмне забезпечення, що дозволяє нам працювати за сучасними стандартами, і це формує достатньо оптимістичний погляд у майбутнє».

За матеріалами сайту Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів - http://www.consumer.gov.ua

25.10.2019