17 - 19 березня 2020
ЯК ДІСТАТИСЯ Замовити запрошення English

Картка заходу

22.11.2019 Конференц-зал №1, пав №1
10:00-18:30
Науково-практична конференція "Майбутнє рибної галузі: наука, інновації, технології".
Модератор:Юрій Євгенійович Шарило, директор МТЦ з аквакультури, ДАРГ.
10:00-10:20Контактне очищення води відкритих та закритих водойм від органічних та хімічних забруднень. Стимулювання розвитку природної кормової бази відкритих водойм. Кремнієва полімінеральна кормова добавка "БЕНТОНІТ-К" для усіх видів сільськогосподарських і домашніх тварин, птиці, риби, бджіл тощо.
І. Демченко, заступник директора, підприємство "ПРОМБІЗНЕСАГРО-М"
Наш мінерал сертифікований компанією "Органік Стандарт", що працює під егідою Швейцарського інституту органічного землеробства FIBL, для використання у країнах Євросоюзу як добрива і кормової добавки для виробництва сільськогосподарської продукції класу "органік".
10:20-10:40Щастя бути власником підприємства, яке займається аквакультурою, чи Проблеми ставкових господарств в Україні.
В. Оборський, голова Наглядової ради, Публічне акціонерне товариство "Хмельницькрибгосп"
Проблематика компанії, що займається аквакультурою.
10:40-11:40Високоякісний спеціалізований комбікорм "Аквафід" для вирощування риби в умовах ставових господарств та аквакультури. Сучасний аквакультурний інжиніринг і вплив кормів, що застосовуються, на якість води і продуктів рибництва.
К. Шульце, О. Поляков, "Західна Рибна Компанія"
Проблеми на рибних господарствах, які виникають при годівлі риби кормами низької якості. Основні напрямки роботи та коротка історія заводу Спеціальфуттерміттельверк Беесков ГмбХ. Екологічна безпека кормів Aqua-feed. Коротка характеристика всього спектру кормів, представлених на ринку України. Склад комбікорму Aqua-feed та сучасні технології виробництва. Поняття аквакультури і огляд наявних інтенсивних і екстенсивних методів рибництва. Технологія установок замкнутого водопостачання (УЗВ), її переваги та недоліки. Компоненти сучасних УЗВ. Вплив застосовуваних кормів на якість води і продукції, що випускається. Можливості, що надаються при використанні різних методів в комбінації і методи інтенсифікації виробничого процесу. Типові помилки при реалізації проектів аквакультури. Умови реалізації проектів аквакультури.
11:40-12:10Харчова і біологічна цінність осетрової ікри, отриманої беззабійним методом "здоювання". Дегустація зернистої осетрової ікри.
С. Заболотна, ФОП Заболотний Ю.В. KIND FISH™
Енергетична цінність овульованої осетрової ікри. Жирнокислотний склад овульованої осетрової ікри. Відповідність мінерального складу овульованої осетрової ікри добовій потребі людини. Відповідність вмісту вітамінів в овульованій осетровій ікрі добовій потребі людини.
12:10-12:30Розвиток риболовного туризму в Україні.
Є. Носальський, FISH.LOVE.CLUB
Ідеальний риболовний гід очима закордонного клієнта.

- Справжній сервіс на українських риболовно-мисливських базах та чому сервіс — це "обличчя" сегмента.

- Масштабування риболовного туризму в Україні через досвід роботи в Італії.

- Що важливо знати для роботи з іноземними клієнтами та чому вони мають себе відчувати в безпеці.

- Як досягти максимальної монетизації всіх процесів роботи.
12:30-12:50Імпорт морепродуктів з Канади.
Л. Жиліна, Посольство Канади в Україні
Канада є одним із найбільших експортерів риби та морепродуктів у світі, а Україна — одним із її ключових партнерів. Дізнайтеся більше про можливості імпорту з Канади від комерційного відділу Посольства Канади в Україні.
13:10-13:30Статус Авторизованого економічного оператора як найвищий ступінь довіри митниці та імпортера: переваги, процедура отримання, проблемні питання.
В. Ковальчук, партнер ЮФ ESQUIRES, адвокат, медіатор
13:30-13:50Prоzorro 2020. Можливості та перспективи для постачальників рибної продукції.
А. Баришполь, керівник, проект "Держзакупівлі.онлайн"
13:50-14:30Фактори, драйвери та шляхи запровадження біобезпеки в аквакультурі.
Ю. Рудь, PhD, Senior Research Associate, Head of Laboratory of Biotechnology in Aquaculture, Institute of Fisheries of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine (Україньська асоціація іхтіопатологів UAFP)
Щорічний обіг коштів в європейській аквакультурі становить близько 7 млрд. EUR. Однак відсутність моніторинга біоризиків може коштувати сектору до 20% від його виробничої вартості. Інфекційні захворювання відіграють одну з головних ролей як обмежуючий фактор у виробництві риби і спричиняють велику смертність, тим самим негативно впливаючи на продовольчу безпеку. Найкращий спосіб боротьби із захворюваннями — це аналіз можливих ризиків з поширення та способів запобігання інфекційних спалахів. Крім цього, сучасна діагностика та економічно прийнятні методи профілактики та лікування допомагають уникнути біологічної загрози.
14:30-14:50Селекційно-генетичні дослідження як інструмент інтенсифікації виробництва аквакультури.
І. Грициняк, директор, Інститут рибного господарства НААН України
Селекція у рибництві — основа прибутковості аквакультури. Без науково обґрунтованих напрацювань, застосування у рибництві інноваційних біотехнологій важко стати конкурентним гравцем на ринку. Тому майбутнє української аквакультури без спеціальної наукової підтримки туманне і непрогнозоване.
15:10-15:30Досвід вирощування сома кларієвого в УЗВ.
Я. Карпова-Лаурсен, директор, ТОВ "Лаурсен-Аквакультура"
Рециркуляційна аквакультура напрямок, що розвивається в Україні достатньо динамічно. Основним об'єктом виробництва в рециркуляційних системах є кларієвий або африканський сом. Матеріал містить відомості про проблеми та перспективи вирощування кларієвого сома.
15:30-15:50Відтворення популяції рослиноїдних та аборигенних видів риб у Нижньому Дніпрі та Дніпро-Бузькому лимані.
Ю. Ковальов, директор, Державна установа "Херсонський виробничо-експериментальний завод з розведення молоді частикових риб"
Доповідь присвячується шляхам та стану відтворення популяції рослиноїдних та аборигенних видів риб у Нижному Дніпрі та Дніпро-Бузькому лимані. Будуть висвітлені останні напрацювання ДУ "ХВЕЗ" у галузі відтворення аборигенних водних біоресурсів, здобутки щодо зариблення пониззя Дніпра рослиноїдними видами риб, окреслені подальші плани заводу, проблеми та перспективи відтворення біоресурсів тощо.
15:50-16:10Технологія відтворення осетрових видів риб.
В. Плугатарьов, директор, Державна установа "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика"
Відтворення осетрових видів має свою специфіку. Осетрові — це реліктові риби, що існували ще з часів динозаврів. Сьогодні всі види цього сімейства знаходяться у "Червоній книзі", тобто під охороною держави. А яким чином людство намагається відтворити популяцію осетрів, йдеться у доповіді.
16:10-16:30Технологія вирощування червоноклешевих австралійських раків. Перспективи розвитку марикультури на півдні України.
П. Кутіщев, завідувач кафедри "Водні біоресурси та аквакультура", Херсонський державний аграрний університет
Виробництво ракоподібних та молюсків в Україні розвинене слабо в силу суб'єктивних та об'єктивних причин. Однак за достатньої наукової підтримки ці напрямки аквакультури в України можна і треба розвивати. Основні аспекти наукових досліджень в даному напрямку викладені в доповіді.
16:30-16:50Технологія вирощування червонокнижних лососевих риб.
А. Кучерук, рибовод, Державна установа "Рибоводний форелевий завод "Лопушно"
Виступ буде присвячено технологіям штучного розведення червонокнижних лососевих видів риб. Також буде висвітлено досвід роботи єдиного в Україні рибовідтворювального заводу, який спеціалізується на відтворенні лососевих видів: струмкової форелі, європейського харіуса, дунайського лосося або головатиці. У доповіді буде йтися про проблеми, досягнення та плани заводу на майбутнє.
16:50-17:10Проблеми підготовки фахівців для рибної галузі України. Роль університетів у розвитку рибної галузі.
В. Коваленко, доцент кафедри аквакультури, Національний університет біоресурсів і природокористування України
Під час семінару слухачі отримують інформацію щодо основних напрямів підготовки фахівців для потреб рибної галузі, яку надає Національний університет біоресурсів і природокористування України, факультет тваринництва та водних біоресурсів.
17:10-17:30Рекреаційне рибальство — екологічний підхід у бізнесі.
Р. Новіцький, завідувач кафедри "Водні біоресурси та аквакультура", Дніпровський державний агро-економічний університет
Аматорське та спортивне або рекреаційне рибальство — традиційне хобі серед багатьох українців. Як і кожна сфера, рекреаційне рибальство має свої проблеми, перспективи та прогнози на майбутнє. В розрізі соціально-економічного стану України, екологічного стану річок, озер, водосховищ, ставків та інших водойм, змін клімату та інших факторів розвиток рекреації потребує обговорення в суспільстві та запровадження регуляторних заходів для поліпшення ситуації для поліпшення навколишнього природного середовища.
17:30-17:50Досвід роботи комплексу "Фіш Парк "Забір'я".
Г. Руденко, керівник, ТОВ "Фіш Парк "Забір'я"
Огляд досвіду функціонування комплексного рекреаційного рибницького господарства ТОВ "Фіш Парк "Забір'я": законодавство, проблеми, перспективи.
17:50-18:30Обговорення.
Повернутися назад