17 - 19 березня 2020
ЯК ДІСТАТИСЯ Замовити запрошення English

Картка заходу

23.11.2019 Конференц-зал №1, пав №1
10:00-13:00
Науково-практична конференція "Майбутнє рибної галузі: наука, інновації, технології".
Модератор:Юрій Євгенійович Шарило, директор МТЦ з аквакультури, ДАРГ.
10:00-10:20Основи сталого розвитку аквакультури в Україні.
Ю. Шарило, директор, Бюджетна установа "Методично-технологічний центр з аквакультури"
Сучасний стан аквакультури України, проблеми розвитку, перспективи на майбутнє, орієнтування української аквакультури на сталі практики, ресурсоощадні біотехнології та інтегрування з соціальною сферою, напрацювання та плани на майбутнє.
10:20-11:40Здоров'я риб — запорука продуктивності аквакультури.
О. Олійник, директор, Державна установа "Іхтіологічна лабораторія"
Виступ буде присвячено питанням здоров'я риби, що є основою рибопродуктивності загалом. Також буде висвітлено низку питань стосовно аквакультури, зокрема — здоров'я культивованих в умовах аквакультури живих організмів, питання забезпечення безпечною рибною продукцією населення України тощо.
12:00-12:20Роль СТРГ в забезпеченні населення рибою.
І.С. Митяй, доцент кафедри біології тварин, Національний університет біоресурсів і природокористування
У доповіді дається детальна характеристика сучасного стану СТРГ. Здійснена порівняльна характеристика рибництва на основі "Інструкції про порядок здійснення штучного розведення, вирощування риби, інших водних живих ресурсів та їх використання в спеціальних товарних рибних господарствах, затвердженої наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.01.2008 № 4, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28.01.2008 за № 64/14755 та на основі Закону "Про аквакультуру". Доводиться необхідність більш широкого впровадження цих двох форм рибогосподарської експлуатації водойм України.
12:20-12:40Досвід аквакультури Туреччини.
М. Федоренко, перший заступник директора, БУ "Методично-технологічний центр з аквакультури"
Завдяки своєму географічному положенню Туреччина є одним із лідерів Європи з виробництва таких об'єктів аквакультури, як форель, сібас, дорадо. А завдяки яким факторам це відбулося, які інструменти були задіяні урядом Туреччини, йдеться у доповіді.
12:40-13:00Обговорення.
Повернутися назад